Din väg till hälsa på alla plan

I kinesiologin använder man sig av så kallade manuella muskeltester för att hitta obalanser, spänningar och blockeringar i kroppen. Det är ett sätt att kommunicera med kroppen och att organisera ett desorganiserat nervsystem. Allt det som vi människor tar in och registrerar kan också avläsas genom spänningar i musklerna, oavsett om det är födoämnen, lukter, färger, minnen, rörelser, fysiska skador, tankar, känslor eller stress av olika slag. Kinesiologi som balanseringsmetod strävar alltid efter att arbeta med hela människan och ge oss ökade krafter fysiskt, mentalt, energimässigt, andligt och själsligt.


Strukturellt: ex. leder, senor, lymfa, inre organ, allt som handlar om kroppens uppbyggnad.

Näringsmässigt: ex. mineraler, vitaminer, aminosyror, örter, kosten. Allt som handlar om näring och kroppens byggstenar.

Energimässigt: akupunktursystemet, chakrasystemet, auran, mentala processer och känsloliv.


När man kommit fram till grundorsaken av problemet så finns det olika behandlingstekniker en kinesiolog använder sig av beroende på vilket plan det ligger på ex.


Strukturellt: massage av triggerpunkter, bindväv, massagetekniker för att påverka muskelspolar och senorgan, käkled, nacke, stretching, kraniosakral terapi.


Energi: behandling av akupunkturpunkter, öronakupunktur, meridianer och chakror, access bars, aurarensning/balansering, chakramassager, healing.


Näring: kollar behov av olika kosttillskott, vitaminer, mineraler, aminosyror, fetter och örter. Allergier av olika slag, kostråd.


Mentalt: visualiseringar, massage av olika punkter på huvud och kropp som påverkar det autonoma nervsystemet, andningsövningar, psykologisk akupraktik (PAP) - en behandling som hjälper dig att prioritera i livet- att hitta det du vill sluta med och se vad du vill ha istället. Den löser upp knutar av fysisk stress i dåtid, släpper psykiskt jobbiga känslor i nutid och lyfter bort mentala hinder för framtiden.