Din väg till hälsa på alla plan

Recept

Smulpaj


5 dl blåbär

1 msk potatismjöl

ca 3 msk agave eller honung


100 g kallt smör eller kokosolja

2/3 dl agave eller honung

3 dl havregryn(en del av havregrynen kan ersättas med kokosflingor)

                        2 dl rismjöl eller mandelmjöl


Chokladbollar


5 dl havregryn

1 dl kokosmjöl

9 msk kokosolja

3 dl kallt vatten

8 msk kakao

400 g urkärnade dadlar


Kör allt i matberedaren. Smaka av och ev. justera. Rulla i kokosflingor. Förvara i kylen.

Blir en rejäl sats med fantastiskt goda chokladbollar!


Chiasylt


3 msk chiafrön

3dl frysta eller färska bär

0,5 dl vatten

1 tsk vaniljpulver

ev. kardemumma eller kanel


Mixa allt med stavmixer. Häll upp i en glasburk. Låt stå helst över natten. Håller ca en vecka i kylen.


Kladdkaka, ca 8 portioner


100 g smör

100 g mörk choklad (vill man variera kan man ta mörk choklad med smak, Willys har många olika och billiga sorter)

2 ägg

1 dl grädde

3 msk kokossocker eller honung

2 msk kakao

(1 tsk vaniljpulver)


Smält smör och lägg i chokladen.

Tillsätt grädden och ställ åt sidan.

Vispa ägg och kokossocker tjockt och pösigt.

Blanda ihop smetarna och tillsätt kakao (prova dig fram beroende på hur starkt man vill ha) och ev vaniljpulver.

Ugn 225 grader i ca 10 min. Den är godare när den kallnat eller dagen efter. Tips! Servera med vispad grädde och bär.


Glass


2 äggvitor

250 g naturell kvarg

2 tsk agave

2 msk proteinpulver

+ smaksättning (ex. 1 dl blåbär eller 1 banan och 2 msk jordnötssmör eller 1 dl mangobitar och 1 passionsfrukt)


Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vispa i kvarg, agave och proteinpulvret. Rör sen ner din smaksättning.

Häll smeten i en glassmaskin alternativt ställ in i frysen i en plastbytta. Rör om då och då inna glassen stelnat. Obs! Sen när du väljer att äta den så ta fram den i tid, då den tar ett tag innan du kan äta den/gröpa ur kulor.